Seuraa vanhukselle hinnasto kotitalousvähennys

Teemme kaiken suurella sydämellä, mutta pienillä hinnoilla

Meidän toimintamme on syntynyt aidosta välittämisestä. Palveluidemme edullinen hinta antaa mahdollisimman monelle tilaisuuden parantaa elämänlaatua ja arkea.

Voit vertailla hintojamme vastaavien palvelutuottajien kanssa, ja toteat silloin sen minkä jo tiedämmekin – hintamme ovat todella edulliset.

Lyhyesti kiteytettynä: Arvonlisäveron sisältävä tuntihintamme 27,40 € on kotitalousvähennyksen jälkeen ainoastaan 10,96 €. Mikäli asiakkaan toimintakyky on alentunut, voidaan summasta vähentää myös arvonlisävero, jolloin tuntihinnaksi jää alle yksi kolmasosa, eli vain 8,84 €.

Kotitalousvähennys on -60% – ota siitä täysi hyöty!

Palvelumme ovat kotitalousvähennyskelpoisia, joten muista hyödyntää verotuksen kotitalousvähennys, jolla saatte takaisin 60 % hinnasta.

Tärkeitä lukuja:
Kotitalousvähennyksen jälkeen tunnin hinnaksi jää vain 10,96 €, kun laskutuksen tuntihinta on 27,40 €.
Kotitalousvähennyksen ansiosta asiakkaan maksettavaksi jää vain 40 % alkuperäisestä hinnasta.
Kotitalousvähennys tarkoittaa helpotusta veroihin.
Kotitalous-, hoiva- ja hoitotyö 2023 kotitalousvähennyksen maksimi on 3 500 euroa henkilöltä, eli puolison kanssa 7000 euroa. Omavastuu on 100 euroa vuodessa henkilöltä.

Hyödyt omaisille:
Kotitalousvähennyksen avulla voi tarjota arvokasta apua vanhemmilleen, isovanhemmilleen tai appivanhemmilleen ja palvelusta aiheutuvat kulut voi vähentää omassa verotuksessa.

Hyödyt ikäihmiselle:
Myös eläkkeellä oleva henkilö voi itse hyödyntää kotitalousvähennystä, sillä vähennyksen voi tehdä eläketulojen verotuksessa samalla tavalla kuin ansiotuloista.

Milloin kotitalousvähennystä ei voi tehdä?
Kotitalousvähennystä ei voi tehdä, jos samaan työhön saa mm. omaishoidon tukea tai yksityisen hoidon tukea. Myös myönnetty palveluseteli estää kotitalousvähennyksen käyttämisen.

Lisäinfoa on alla olevassa linkissä kotitalousvähennys. Linkki aukeaa uuteen ikkunaan sivulle vero.fi Kotitalousvähennys.

Kotitalousvähennyksen hakeminen

Asiakas hakee kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennyksen voi saada myös ennakkoon. Kuluvan vuoden Seuraa vanhukselle palvelukulut voi ennakoida OmaVerossa, jolloin vähennys huomioidaan veroprosentissa ja veroprosentti laskee tai vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa vähennyksen tiedot jälkikäteen veroilmoituksella, jolloin vähennykset maksetaan sinulle veronpalautuksina.

Lisäinfoa on alla olevassa linkissä Ilmoita kotitalousvähennys. Linkki aukeaa uuteen ikkunaan sivuille vero.fi – Näin ilmoitat kotitalousvähennyksen.

Arvonlisäveroton palvelu – hyödynnä toimintakyvyn heikentyessä

On sääli, että liian harvat vanhukset tai toimintakyvyltään heikentyneet ihmiset tietävät mahdollisuudesta ostaa sosiaalipalveluja ilman arvonlisäveroa. Lisäksi palvelujen hintaa voi alentaa hakemalla kotitalousvähennystä.
Moni ikäihminen saisi kotipalveluita jopa reilusti alle puoleen hintaan.

Tärkeitä lukuja:
Mikäli laskutushinta on yhdeltä tunnilta 27,40 €. Arvonlisäverottomana ja kotitalousvähennyksen jälkeen asiakkaan maksettavaksi jää alle yksi kolmasosa, eli vain 8,84 €.
Parhaimmillaan verovähennykset ovat 67 %, jolloin maksettavaksi jää vain 33 % alkuperäisestä hinnasta.

Sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus pähkinänkuoressa:
Yksityisten kotipalvelujen ja niiden tukipalvelujen myynti voi olla arvonlisäverotonta, jos palvelut myydään sosiaalihuollon tarpeessa olevalle henkilölle osana sosiaalihuoltopalveluja.
Edellytyksenä on että toimintakyky on alentunut.
Toimintakykyä voi alentaa esimerkiksi korkean iän tuomat rajoitteet, muistisairaus tai muu sairaus, jokin vamma tai leikkaus, uupuminen omaishoitajana jne.
Lisäksi kotihoitoa järjestetään henkilölle, joka tarvitsee sitä erityisen perhe- tai elämäntilanteen perusteella.

Lisäinfoa on alla olevassa linkissä Arvonlisäverottomasti. Linkki aukeaa uuteen ikkunaan sivuille vero.fi – Yksityisten sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus

Palveluhinnasto

Veroton hinta ALV 0%

Arkisin (klo 07-18) tuntihinta on 22,10 €, kotitalousvähennyksen jälkeen –60 % tuntihinta on 8,84 €.

Verolliset hinnat ALV 24%

Arkisin (klo 07-18) tuntihinta on 27,40 €, kotitalousvähennyksen jälkeen –60 % tuntihinta on 10,96 €.

 
Muina aikoina
Arkisin klo 18 jälkeen sekä lauantaisin suoritettujen palvelutehtävien hinnankorotus on +7 € tunti sis. ALV 24 %.
Sunnuntaisin ja pyhinä hinnankorotus on +15 € tunti sis. ALV 24 %.
 

Minimikäynti on 2 tuntia, ja tämän jälkeen laskutus puolen tunnin jaksoissa, aina alkavalta puolelta tunnilta.

Seuraa Vanhukselle ei ole sairaanhoidollinen vanhuspalvelu ja ei sisällä ympärivuorokautista toimintaa.

Askarruttaako jokin? Kysy ihmeessä!

Mitä ikinä haluat kysyä, tarkentaa, puntaroida tai pohdiskella – ota yhteyttä matalalla kynnyksellä! Sovitaan ilmainen tutustumiskäynti – olemme täällä sinua varten. Soita 040 828 8500 tai laita viestiä toimisto@seuraavanhukselle.fi